Längtar till snön


Tack för den här gången...

Vad gör man en lördagkväll ensam på ett hotelrum? Jag finner ingen annan lösning än att sammanfatta vårt  läger i Torsby/Sunne. Det brukar bli lite "tomt" direkt efter varje läger. Det är så ini h-e intensivt och lite sömn under själva lägret så att kontrasten efteråt kan bara beskrivas med - tomhet. Den här gången är det extra tomt då jag tillbringar lördagskvällen helt ensam på ett hotel på Arlanda i väntan på resa till Prag med mina arbetskamrater på Folkhögskolan. 

Som vanligt har lägret varit trevligt, stimulerande och utvecklande även för mig som står lite bredvid er som ska kämpa om EM-medaljer och världscuppoäng i vinter. Ni är verkligen ett härligt gäng. Full koncentration på träningarna och glad, avslappnad och uppsluppen stämning däremellan. Man för vara beredd att både ta och ge gliringar med glimten i ögat. Att ni som grupp är goda representanter för vår sport understryks att vi fått hälsningar från bägge vandrarhemmen där vi huserat i veckan där de poängterar hur trevliga och ödmjuka aktiva de mött. Det blir kul att  komma tillbaka med bokningar kommande år.

Den här gången "tvingades" vi dela upp lägret i två delar. En första del i Torsby med mycket fokus på skidåkning där både testlopp och en del jobb med teknik varit i fokus. I torsdags flyttade vi till Sunne för mer orienteringsspecifika delar. Kan bara konstatera att Sunne är ett bra ställe att bedriva barmarksträning på. Ett härligt spårsystem kring Akka Skidsatadion och mycket bra möjligheter till rullskidorientering i samhället. Med obegränsad budget hade vi kunnatbo på Selma SPA men vandrarhemmet vid hembygdsgården går inte av för hackor och maten kan de knappast konkurrera mot där borta på hälsocentrat. Gissar att de bara äter morötter och vad är det mot Camillas matlagningskonst. Killar! hennes mobilnummer är 070-................... Sorry! Sekretess!!

Jag gissar att vi kommer att återvända dit kommande säsonger.

När jag sitter och snabbsummerar så här är det väl bara en karta på Hovfjället och en styrketräningslokal vid tunneln som jag saknar. Jag kommer att skriva till Fritid Nordvärmland som har utvecklingen av området på sitt bord och önska.

Sedan vi hämtat nya krafter, var och en på sitt håll, ska vi börja blicka fram mot nästa läger. Jag utgår i planeringen att snön behagar dala ner över Arvidsjaur så att vi kan köra vårt läger som planerat, 19-25/11. Sedan brakar världscupsäsongen lös med tävlingar i Idre redan 11-14/12.

Resultaten både av testet i tunneln och upp till Hovfjället gör att jag ser med tillförsikt fram mot säsongen. Vi kommer att stå väl rustade i kampen mot ffa finnar och ryssar.

Nu ska jag först studera baksidan av mina ögonlock för att orka med att smälta kulturens stad Prag.

Coach Norén


Inte bara raggare i Värmland

Efter torsdagens pass begav sig skidO laget från en raggarhåla till en annan, nämligen metropolen Sunne som nog mest är känt för sittt ernorma SPA-hotellet och Selma Lagerlöf.

Nu finns det även en splitterny rullskidO karta över hela samhället som coach Noren och Brumpan elegant har ritat. Denna karta utnyttjades till fullo på fredagens första pass som var 5 st intervaller på sammanlagt 16.5 km, fågelvägen. Starkast denna dag var Erik Nilsson och Johanna Edin som skrinnade runt på ca 55 respektive 64 minuter.

RullskidO Sunne:
1. Erik N
2. Johan E
3. Peter A
4. Daniel N
5. Martin H
6. Tobias Å
7. Joel S

1. Johanna E
2. Stina H

Lägrets tour där de tre testloppen räknades in tog Peter och Johanna hem.

Ett lite slitet gäng tränade sedan ett avslutande pass i det ljuva Sunne på fredagseftermiddagen innan man på lördagen intog tunneln igen för ett sista pass innan hemresan tog vid.

Nästa läger flyttar vi oss äntligen till en nordligare del av landet då Arvidsjaur kommer att intas i slutet av november! 
Där kommer skidO-tekniken slipas till det yttersta innan tävlingarna drar igång i december.

/DN


Hovfjällsrace

Lägret i Torsby går sin gång och idag var det dags att kröna lägrets bergsget, och det blev smålänningen Peter Arnesson som dunkade in på ett nytt personligt rekord. Slå personligt rekord var han inte ensam om då i stort sett alla lyckades med detta! Det ser med andra ord bra ut inför vintern i det svenska laget!

Resultat Hovfjället:
1. Peter A
2. Martin H
3. Daniel N
4. Johan G
5. Erik R
6. Tobias Å
7. Thomas C
8. Joel S
9. Erik N
10. Johan E

1. Johanna E
2. Stina H


Imorgon väntar ännu ett träningspass i den färgglada och stimulerande tunneln innan vi drar till Sunne för barmarksträning i ett par dagar.

MVH Thomas, Daniel och Joel

Videodagbok


Race i Torsby

Just nu befinner sig landslaget på läger i Torsby.

Redan på lägrets första dag kördes ett skidrace. 10 varv skulle avverkas, vart annat stakning och vart annat skate. Förhållandena var fina och rättvisa. 10 herrar och 2 damer kom till start. Den som imponerade mest var Daniel som tog hem lägrets första skalp. Glädjande besked var att tiderna från föregående år putsades rejält.

1. Daniel Nordebo
2. Johan Granath
3. Peter Arnesson
4. Tobias Åslund
5. Martin Hammarberg
6. Erik Nilsson
7. Erik Rost
8. Johan Edin
9. Thomas Carlsson
10. Joel Sjölander

1. Johanna Edin
2. Stina Häggström.


Tillägg:


Igår hade Granaths underlakan "försvunnit", men återfanns i Hammarbergs ägo...

Dagen började med ett practical joke, då någon hade gömt Erik N:s stavar vilket resulterade i en kvarts försening innan de återfanns i Stina Häggström skidfodral.  Vem är den skylldige?


Fortsättning följer...


Blodslitet

Sitter hemma hos familjen Weltzien och laddar infør morgondagens utmaningar! Jag ska næmligen springa blodslitet, 19.4km men segrartid på 120min. Det ær min sista individuella tævling som junior och æven sista tævlingen ind. i år! så efter helgen kan jag børja træningen på allvar mot vintern!

Nu ska jag ut och fælla ett træd som skymmer utsikten från huset!
snakeks / thomas


Natt-OL

Hej skidO-Sverige!

Idag rapporteras det från Björkarnas stad, Umeå. Snön lyser med sin frånvaro, men enligt våra beräkningar kommer den snart.
Ikväll gick den fjärde deltävlingen i nattcupen av stapeln, med start och mål vid travbanan, självklart var skidorienterarna representerade. Dels av Anna från Mockträsk, dels av Undertecknad. Anna var den enda damen som antog utmaningen på långa banan. På herrsidan var det mer rafflande, här utmanades skidO-Joel av diverse orienterare med Västerbergslagens stolthet Marcus Andersson i spetsen, men idag var skidorienteraren för stark. Han kunde med lätta steg lufsa imål som vinnare. Med ett leende på läpparna cyklade han sedan hem till Mariehems-ghettot. Där firades segern tillsammans vår Schweziska vän C.Spoerry och en tallrik gröt. Det skålades dessutom med chokladmjölk.

På söndag är det dags för avresa mot varmare breddgrader, närmare bestämt Torsby, här kommer landslaget att träna nästkommande vecka. Det ser vi verkligen fram emot!

På återseende!

// Joel

Hackmora bergslopp

Har skidO sverige drabbats av skrivkramp? Jag bjuder i allafall på ännu ett inlägg.

Hackmora bergslopp gick alltså av stapeln den 14/10 och det var en tuff  historia. 2.9 km med 224 meters stigning gjorde sitt bästa för att plåga mina och de andra tävlandes ben. Tyvär ställde inga andra skidorienterare upp av diverse anledningar..
Mitt lopp räckte till en 12 plats ca 1.30 efter segraren Henrik Löfås från Uppsala. Ett helt OK lopp från min sida blir betyget.

Nu väntar ytterligare en vecka av stenhård träning som invigdes idag med skejtintervaller på lugnet med kalle grävling och JJ Johnsson. 7 gånger bestegs berget totalt och det mynnade ut i 53 härliga minuter i tävlingsfart.

I morgon kommer Roberto Wacchi och föreläser på skolan, det blir grymt.

Daniel N


Kronisk muskelvärk

Kronisk Muskelvärk, ja det trodde jag nästan att jag drabbats av när jag vaknade på onsdagmorgonen för lägrets tredje dag. Det är bara psykiskt försökte jag dock intala mig själv, och jag tror det fungerade.
Som nämt i tidigare inlägg var onsdagsmorgonen vigd åt det fruktade hovfjällsracet. För egen del resulterade det i ett personligt rekord med en dryg minut och även Hammer persade med ungefär lika mycket!
Sen var man nöjd och belåten, men inte nog med det. Ytterligare 1,5 gånger besteg vi berget i ett mördande tempo efter avslutat test. Bra pass.
Onsdag kväll drog sedan Hammer och Stina hem till Borlänge.

De efterföljande passen ägnades sedan åt distanspass på skidor och styrketräning innan vi i morse genomförde lägrets sista pass, skejtintervaller i tunneln. Det blev genomfört 6 st intervaller på 2 varv vardera vilket gick riktigt bra för egen del men resulterade i en rejäl väggning på avåkningen. Skönt.

Nu väntar en lite lugnare dag i morgon innan Hackmora bergslopp brakar lös på söndag!

MVH Daniel N


Ensam stark?

Ensam stark eller vad säger man?
Vettefan om det stämmer alltså, känner mig visserligen jävligt stark men ensam något jävulskt också!
När jag trodde att det inte kunde bli värre, vad händer? jo, datan får virus så nu är jag utan internet också. Så i skrivandets stund sitter jag på skolan, på en ledig dag. Då förstår ni att allt inte är som det ska...

Det är inte bara mörker i lägenheten även om det kanske låter som det. Träningen den här veckan har gått riktigt bra! Kroppen svarar bra och allt känns fint! Imorgon väntar träning hemma hos hammer som tydligen lämnar Torsby för att arrangera "hemma hos träning". Spännande att se om han kan komma i närheten av bullar m saft som jeddin bjöd på efter sin träning! Funderar på att avsluta den här träningsveckan med att springa hackmora bergslopp. 

Nej dags för lite käk och sova innan man ska banka av andra passet. 

/TC 

Hårda tag i Torsby

Stina H, Hammer och Nordebo befinner sig för tillfället i den värmländska metropolen Torsby, på läger med skidhögskolan Dalarna. Lägret inleddes måndag morgon med ett rejält stakningspass där b.la. Hovfjället bestegs två gånger endast med hjälp av överkroppen. Övriga pass har fördrivits i den ökända skidtunneln. 
Medan Stina och Hammer körde sprintrace i morse så passade Nordebo på att köra rullskidO-banan som övriga landslaget körde förra lägret.

Efter två hårda dagar vänta imorgon den tuffaste, med ett hovfjällsrace kryddat med extra intervaller på morgonen och sedan ytterligare två pass under dagen. Det kommer bli hårt och skoningslöst, men så även vi.

Skvaller:
-Vår norska konkurrent Lasse Moholt har synts i tunneln och ser stark ut!
-Nya rekordet ligger på 57:00
-Stina och Hammers skadeproblem börja ge med sig.
-Hammer kör bara intervaller...

Aktuell rapport

Hej trogne läsare!

Sedan den senaste uppdateringen har vi i 93b fortsatt att träna för allt vad tygen håller, men även hunnit med att uppmärksamma bullens dag (http://www.kanelbullensdag.se/). Johan "bagarn" Edin tog tillfället i akt att baka Kanelbullar till ett helt kompani.

Idag har Thomas och Johan gett sig av mot hufvudstaden för att springa 25-manna i helgen medan jag stannar kvar i Dalarnas residentstad för att träna och ladda upp för skidhögskolans Torsbyläger som börjar på måndag!
Hoppas kunna avlägga en rapport därifrån så småningom.

Till dess, fullt ös medvetslös!

Daniel N


Rapport från 93b

Hej skid-O vänner!

Nu är dagen snart slut och det är dags för en summering.
06.15 ringde klockan och det var dags för uppstigning, något som inte blev en dans på rosor pga att kroppen vägrade lyda. 06.35 hörde jag dock micron pipa och jag insåg allvaret. 07.05-09.20 varade stakpasset och det blev en fin tur där alla var nöjda utom Edins stavspetsar som lossnade ca 15-20 gånger. Dagen ägnades sedan åt diverse skolarbete för mig och Thomas medan Edin utforskade internets alla hörn.

Efter andra passet för dagen som bedrevs i lite olika former, Edin och thomas löpte och jag körde skejtintervaller, så begav vi oss till grannbyn Borlänge för en samling med skid-O laget där vi tog lite bilder osv.

Kvällen har vi sedan bedrivit till att studera och slöa.

Klart och bettart!

Nordebo

I bussen hem från Hovfjällsrace

image1

Det var en härlig stämning i bussen efter detta härliga pass på senaste lägret i Torsby. Men det intressanta är vad alla utom Helene tittar på...

93b ångar på!

Efter lägeret i Torsby så var dom flesta duktigt slitna. Det var även vi i 93b, men det stoppar oss inte från att tugga vidare! Imorgon kl 07.00 drar vi iväg härifrån för att köra ett 2.15 långt stakpass, vore skoj om nån av borlängefjollorna vågade ställa upp. Annars är er nästa chans att träna med stjärnorna 14.30 då är det är skateintervaller!

Det florerar rykten om en hejdundrande inflyttningsfest också, men det vet vi inget om, träning är det enda vi tänker på!(och brudar;))

Vi avslutar som Nordebo brukar säga:
"Skid-O är inte bara en livsstil, det är livet!"

/93b, Thomas C

Härmed är skido-bloggen invigd

Här kommer ni att få läsa om skidorienterarnas framfart under läger och tävlingar framöver.

Väl mött!


RSS 2.0