Jordbävning ???


Varför hängde denna röda skylt utanför rum 1546 (Rost, Nordebo och Hammarberg) ?
Varför vart Nordebo och Hammarberg borttvingade till vallaboden mellan 19.30-20.30 ?
Varför vaknade vi i rum 1548 av ett förmodat miniskalv ?
Varför har Bettan R förtvivlat sökt sin son hela kvällen?Varför hängde denna blåa skylt utanför rum 1546 kl 20:31 ?

 
Ledtråd: Tjeckiens lag "checkade" in idag på eftermiddagen.


Mot högre höjder

Vallautrymme i gymnastiksalen


Svenska fans


Brantare än Ski-O Tourbacken i Österrike.
Mount Yoteis vulkan i bakgrund 1898möhLaddning.....och varför toakön till herrarnas också är lång

Vi jobbar på med laddningen inför VM-starterna. Imorgon går Hokkaido-mästerskapet som många kommer att åka, väntat är att det blir som en längdtävling. Tydligen är det finnar som arrangerar själva VM så det blir säkert klurigt värre...

Vi jobbar också på att klara tidsomställningen, toppa formen både fysiskt och mentalt. Däremellan funderar vi över hur saker och ting fungerar i Japan. Japanerna är mycket trevliga och tillmötesgående men dock inte så förtjusta i hur vi  tjejer byter om till "skabbombyte". Tydligen är man tvungen att vara på ett separat omklädningsrum för detta. Johanna och Marie fick sig en redig, vad vi tror var, utskällning av en parant liten japanska och fick vackert finna sig i att byta om i omklädningsrummet istället... Maten är fantastisk vilket känns otroligt härligt för att kunna ladda optimalt. Ett ord som de säger väldigt ofta och som vi försöker lära oss låter ungefär så här "karabarabashshshshshshshshsh".

De japanska toasitsarna är uppvärmda. Om det är på grund av detta som även toakön till herrarnas, inte BARA damernas, blir lång låter vi vara osagt. Det kan också vara de ytterligare specialiteér som vi tjejer nu har provat. Tyvärr har vi inte ljudupptagning på detta men det lät undefär såhär "iiiiiiiiii, åhhhhh hjälp, herre guuuud, hur får man stopp på den här? iiiiiiiiii hahahahahahahahaha". Ja allt slutade lyckligt till sist men först efter att vi hade hittat den röda knappen...
Ja vad säger man, japaner är allt ett renligt folk.
/ Tjejerna

Dessa knappar finns bredvid toasitsen
Så här ser dessa magiska knappar ut...

Grillen testar kurvtekniken


Fettisdagen nå jäävulskt..

Påsen hjärta semla

Vissa är gladare i semla än andra.
Peter jagar Vm-medaljer och samlar på sig lite extra "hull" inför nedförsbackarna i Rusutsu

Nå jääävulska backar...Fina backar både uppför och utför.
Dagen har innehållit
* sova
* lim
* snö, snö och snö
* gästvänlighet
* skidtestning

Framme i Rusutsu


Resan var lång men gick bra. På flygplatsen i Frankfurt träffade Nordebo sin idol Gilberto Simoni och blev alldeles till sig. Nu är vi framme i Rusutsu och vi bor mycket bra. Till middag fick vi buffe med mjukglass till efterrätt. Tjejerna bor i rum 47. Vi återkommer när vi kommit in i dygnsrytmen och har bättre Internetåtkomst. Det finns mycket snö i naturen och ficklampa på rummet.

Säter dag 2

Långdistans-DM stod på schemat för alla dalmasar idag, men liksom igår passade även åkare från diverse andra län på att deltaga. Dagen bjöd på ett underbart vinterväder med ymmigt snöfall och några få kallgrader. Som tidigt startade hoppades jag på gemensam start (pga snöfallet) men det blev inget av det utan individuell start tillämpades. Martin Hammer skåpade liksom igår hem DM-guldet till KGoIF vilket måste kännas skönt för den anrika Borlängeklubben. Snabbast över dem 14 kilometerna var dock smålänningen Johan Granath före Hälsingensonen Erik Rost. Daniel Nordebo stod för Norrbottens bidrag i tävlingen och tog en fjärdeplats dock rejält distanserad.

På damsidan var det tunnare med landslagsåkare då dessa hade annat för sig, men Kajsa Rickardsson från Domnarvet som ju deltog på Nordiska mästerskapen, tog hem en kassaskåpssäker seger på den 8 km långa banan före Sundsvalls Amanda Mattsson.

Efter denna helg har VM-åkarna boende i Falun/Borlänge-regionen fått sig några rejäla genomkörare och hoppas nu vara väl förberedda för det stundande världsmästerskapen.

SkidOtävling i Säter

Idag lördag bjöd Säterbygdens OK in till skidorienteringstävling, en tävling som även gällde som DM i kortdistans för Dalarna. Mer än halva den svenska VM-truppen stod på startlinjen idag och imponerade mest idag gjorde Erik Rost som vann herrklassen och Josefine Engström som vann damklassen, där hon förövrigt var nära att ta en "full pull", dvs vinna alla sträckor!


Alltså en dubbel till Alfta i en mycket bra arrangerad tävling med fina förhållanden för skidO. Frågan vi ställer oss är bara när alla dalarnas orienterare ska inse att det är vinter och försöka få lite omväxling i löpträningen? Finns nog inte många bättre alternativ till orienteringsintensiv träning när det ligger en halv meter snö ute, eller?


VM åkare som imponerade idag:
Rollen 
Påsen
Hammer 
Josie


VM åkare som inte imponerade lika mycket:

Grillen

Jeddan
 


Distanser på VM

Nu är uttagningarna till de olika distanserna på VM klara.

Sprint 4/3        

Josefine Engström                                                 Peter Arnesson

Johanna Edin                                                        Martin Hammarberg

Marie Ohlsson                                                       Daniel Nordebo

Helene Söderlund                                                  Erik Rost

 

Lång 5/3           

Josefine Engström                                                 Peter Arnesson

Johanna Edin                                                        Johan Granath

Helene Söderlund                                                  Daniel Nordebo

Åsa Zetterberg Eriksson                                         Erik Rost

 

Medel 7/3       

Josefine Engström                                                  Peter Arnesson

Marie Ohlsson                                                        Johan Granath

Helene Söderlund                                                   Martin Hammarberg

Åsa Zetterberg Eriksson                                          Erik Rost


Mer godis från SM i Sundsvall

Sundsvalls OK har lagt in lite mer godis från förra helgens SM. Kika här

VM-Truppen kompletterad

Svenska Skidförbundet kompletterade idag truppen till VM i Skidorientering i Japanska Rusutsu den 3-8 mars 2009. Truppen kan nu utökas med 4 personer tack vare att styrelsen i Svenska Skidförbundet omfördelat medel i en riktad VM satsning .

 

Till de redan uttagna…
Josefine Engström Alfta Ösa OK           Peter Arnesson IF Hallby
Helene Söderlund IFK Mora                 Johan Granath IF Hallby
Åsa Zetterberg Eriksson Öset Skido      Erik Rost Alfta Ösa OK

 

 … ska läggas följande åkare:
Johanna Edin, Kovlands IF                   Martin Hammarberg, Kvarnsvedens GoIF
Marie Ohlsson, Fältjägarnas IF             Daniel Nordebo, Älvsby IF


Kartor från SM!  


Banan är H21 Långdistans


SM Sundsvall

Den gångna helgen arrangerade Sundsvalls OK SM för juniorer och seniorer. Sprint på lördagen och Lång på söndagen.

Sprint:
Roliga och svåra banor i en utmanande terräng, pga den senaste tidens myckna snöfall i medelpad vart spåren ganska mjuka och stora trugor var en mer än vanligt en nödvändighet! Helene vann damklassen tätt före östersundsduon Marie och Erica. Herrklassen vanns av Påsen efter att Rollen haft bäst tid men stämplat fel. Nordebo blev tvåa och Spoerry trea. Båda dessa herrar tog sitt livs första SM medaljer.

Långdistans:
Årets tuffaste tävling (så här långt), bjöds det på med en segrartid på 1.53 i herrklassen. En åkväg på närmare 33km skulle forceras på mjuka skoterspår. Dessutom var det många rejäla backar som krämade musten ur många åkare. Ett av arrangören spännande grepp var att köra tävlingen "old school" dvs med kartbyten ute i skogen vilket medförde att vi fick många intressanta och svårlösta långsträckor att lösa. Roligt för åkarna men kanske lite tråkigare för publiken!

Segrande ur detta kraftprov gick Josie och återigen Påsen, tvåa blev Helene och Rollen och tredjeplatserna togs av Jeddan och Nordebo. Denna dag var det många som fick smaka på den berömda väggen!

Enligt många av åkarna var detta årets bästa arrangemang, där allt präglades av en professionell touch.

All info på arrangörens hemsida

Träningsdag i vinteridyll

Hammer och Nordebo bestämde sig för att bränna av en träningsdag tillsammans i Falun idag. Efter lite förseningar på grund av snöovädret var vi äntligen ute på spåret vid tiotiden. Även den ambitiöse junioren Anton Sjökvist ville vara med och känna på ett seniorpass, men tyvärr hittade vi inte han förren på avåkningen! Alla var nöjda med passet ändå, trots att Hammer enligt egen utsago kände sig som en gorilla i den mjuka snön. I slutet av passet stötte vi även på Hallbygänget som var ute på en söndagstur i Lugnetterrängen.

Det ymmiga snöfallet upphörde efter lunch och eftermiddagspasset blev magnifikt på nypistade spår. Middagen ville inte vara sämre och bjöd på flygande Jacob.

Hälsingeguldet

Erik är en av fem kandidater för att bli årets idrottare 2008 i Hälsingland och tilldelas hälsingeguldet. Rösta på honom här

Dålig återväxt?

Kolla vilken fantastiskt skidOintresse det finns i vårat östra grannland: LÄNK

Det är Finska mästerskapen i långdistans som går av stapeln i helgen. Hoppas på liknande uppslutning i Sundsvall nästa helg..


/Nordebo


Nordiska Mästerskapen i Orsa-Grönklitt!

Under veckan som gick avgjordes Junior VM, Ungdoms EM och Nordiska Mästerskapen i Orsa-Grönklitt i fantastiska förhållanden. Sverige skördade framgångar på löpande band, i alla klasser.

JVM och UEM-åkarna tog hela 12 medaljer, och medan seniorerna lyckades skrapa ihop 10 stycken, om jag inte räknat helt fel!

Resultat, bilder och filmer finns på http://skijwoc2009.se/

En lyckad vecka med andra ord, och en bra erfarenhet för dem flesta. Nu väntar SM i sprint och Lång om två veckor, där VM-lagen kommer att tas ut för seniorerna.


RSS 2.0