Säter dag 2

Långdistans-DM stod på schemat för alla dalmasar idag, men liksom igår passade även åkare från diverse andra län på att deltaga. Dagen bjöd på ett underbart vinterväder med ymmigt snöfall och några få kallgrader. Som tidigt startade hoppades jag på gemensam start (pga snöfallet) men det blev inget av det utan individuell start tillämpades. Martin Hammer skåpade liksom igår hem DM-guldet till KGoIF vilket måste kännas skönt för den anrika Borlängeklubben. Snabbast över dem 14 kilometerna var dock smålänningen Johan Granath före Hälsingensonen Erik Rost. Daniel Nordebo stod för Norrbottens bidrag i tävlingen och tog en fjärdeplats dock rejält distanserad.

På damsidan var det tunnare med landslagsåkare då dessa hade annat för sig, men Kajsa Rickardsson från Domnarvet som ju deltog på Nordiska mästerskapen, tog hem en kassaskåpssäker seger på den 8 km långa banan före Sundsvalls Amanda Mattsson.

Efter denna helg har VM-åkarna boende i Falun/Borlänge-regionen fått sig några rejäla genomkörare och hoppas nu vara väl förberedda för det stundande världsmästerskapen.

Kommentarer
Postat av: Tjabo

Hörde att damtruppen var ute på shopping istället. Viktigt med kläder till banketten...

2009-02-23 @ 12:03:32
Postat av: DoggeD

hörde nånting om Ernst Kirchsteiger på kupolen..

2009-02-23 @ 12:56:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0