Det blev en tjej!

Zlatan stod med höga odds i namn förslags bettingen. Nu blev det ju en tjej så Bröli är lite besviken på sin bettning. Vi i Svenska skidorienteringslandslaget vill ialla fall gratulera den svenska Kronprinsessan och prins Daniel till sin lilla arvtagerska. Grattis!

Tre guld idag!

Idag skördades det svenska framgångar i Ukraina. Josefine vann damklassen. Tove vann damjuniorklassen och Andreas Holmberg vann herrjuniorklassen. Gött! Linus Rapp tog även ett brons i junisklassen.

Tyvärr finns det inga officiella resultat än, men de tre gulden är säkrade.

European Championships, women

 1. Josefine Engström SWE 12:58
 2. Polina Malchikova RUS 13:06
 3. Sonja Morsky FIN 13:08
 4. Tatyana Kozlova RUS 13:11
 5. Natalya Tomilova RUS 13:15
 6. Yulia Tarasenko RUS 13:20

 

European Championships, men

 1. Staffan Tunis FIN 11:56
 2. Stanimir Belomazhev BUL 12:01
 3. Eduard Khrennikov RUS 12:05
 4. Andrey Lamov RUS 12:17
 5. Andrey Grigoriev RUS 12:19
 6. Martin Hammarberg SWE 12:24

 

Junior World Championships, women

 1. Tove Alexandersson SWE 9:40
 2. Anna Ulvensen NOR 9:53
 3. Salla Koskela FIN 10:35

 

Junior World Championships, men

 1. Andreas Holmberg SWE 11:36
 2. Misa Tuomala FIN 12:01
 3. Linus Rapp SWE & Tuomas Kotro FIN 12:02

Invigning


Två på pallen!

Nu är mixstafetten avgjord och det blev två svenska lag på pallen men tyvärr räknas bara det bästa laget i EM. Efter en jämn och hård kamp kunde Ryssland med världsmästarna Andrey Grigoryev och Polina Malchikova ta hem segern precis före Sverige 1 med Tove och Peter och på tredje plats spurtade Sverige 2 med Erik och Josefine in ca 10-15 s efter. Bronset går nu mycket överraskande till Bulgarien som gjorde en mycket bra stafett och överträffade sig själva. Kul! Tävlingen avgjordes med ganska knappa snöförhållanden men det var ändå helt okej. Gafflingen och banläggningen var dålig men det var ändå samma lag som vanligt som var med i täten, så det var rättvist.

Lagen till sprintstafetten

Lag 1. Peter Arnesson - Tove Alexandersson Lag 2. Erik Rost - Josefine Engström Lag 3. Martin Hammarberg - Kajsa Richardson Lag 4. Johan Granath - Bente Rost Lag 5. Joel Sjölander - Magdalena Olsson Lag 6. Adam Karlsson - Maria Bois

Resan till Sumy tog sin tid


EM

Nu är vi på plats i Sumy, Ukraina. Det blir model event senare idag och imorgon börjar tävlingarna.
EM-hemsidan

Rosa pass

Skräll att nagot skulle ga fel pa arlanda. Pasen lyckas knäcka sitt pass vilket resulterade i ett obrukbart pass. Efter att fixat ett nytt provisoriskt rosa pass fick han visa vad han gick för under den chartrade löpturen med flygvärdinnan. Hon var dessutom maratonlöpare. säkra källor medger att Posen njöt.

Joel - En kort film

Bara några klipp från en kommande rulle om idrott och studier i Umeå.
Mvh Carl

Aptitretare inför EM och sprintstafetten!


Lilla-SS

Dagen till ära (-4 och sol) bjöd Falu IK in till Lilla-SS. I herrseniorklassen deltog fem av sju svenska EM-deltagare och det var skidorienterarna som satte färg på loppet. Påsen var till och med i ensam ledning ute på sista varvet innan han blev upphunnen av en trio inför spurten. Väl i spurten fick han ge sig mot två åkare men han blev ändå bästa skidorienterare. Erik gled in på femte plats och Hammer på sjunde.
Resultat

JG imponerar!

Frågan är vem som imponerar på lilla-SS...

Dubbelseger idag med!

Rollen vann. Mats var högst delaktig genom superglid. Tove vann också. Josefine tvåa. Hejja Sverige!

Dubbelseger!

Påsen och Tove stod för den Svenska dubbelsegern idag. Och inte nog med det, Kajsa knep en fin-fin tredjeplats.

Det var en tuff och fysisk sprint på nästan enbart breda spår, men samtidigt bjöds det på fina vägvalssträckor. Tävlingsområdet låg på 2200m över havet vilket kändes i benen på många. (I längdåkning finns en gräns på max 1800 höjdmeter för världscupstävlingar).

SkidO Cribs, Tahoe Donner


RSS 2.0