CVP någon?

Jag tröttnade på att inte se kartan så bra som jag skulle kunna göra. Varför täcka kartan med plast när det inte behövs utan bara är i vägen?
Efter otaliga timmar av tankeverksamhet och några minuters test så fattade jag jag kniven och tillverkade den första CVP:n.
Nordstroem Clear Vision Plate
Nordstroem CVP (Clear Vision Plate)

Den nya kartplasten kommer att testas på riktigt för första gången under nästa vecka då landslaget i skidorientering har läger i Harsa.

/Nordström

Kallt i Arvidsjaur

Börjar med en parentes. (Anslutningen här på Gielas dog igår, så detta skulle ha publicerats för 14 timmar sedan.)

Det har hänt en del sedan det senaste inlägget. Helene levererade två fina lopp i Gällivare, och representerade skidO-laget på ett föredömligt sätt!

Skidhögskolan Dalarna gnuggade lagg i Bruks förra veckan och denna vecka är det Ume-bornas tur att ligga på läger, detta i underbara Arvidsjaur. Old coach Norén är här med sina elever och bjuder på finfina skidO-övningar...igår kördes det slingor med intensiv orientering och idag stod det "rävjakt" på programmet. En övning som var ny för de flesta, reglerna är många och finns beskrivna på alvsbyskidlinje.blogg.se
Intervallerna genomfördes i valfritt tempo och som i de flesta fall blev någonstans mellan lugnt och halvhårt. Rävjakten blev en taktisk uppgörelse där undertecknad visade att gammal är äldst.

Imorrn väntar kortkorta intervaller och linje-O.

En av slingorna som Sture knåpat ihop.


Helene kör världscup i längd

Ingen har väl missat att Helene är uttagen till att åka längdvärldscupen i Gällivare nästa helg. Det är jätteroligt tycker vi övriga i skido-laget. Nu håller vi tummarna för att hon ska åka minst lika bra i Gällivare som hon gjorde i helgen i Bruksvallarna.

Frågan vi ställer oss är däremot om hon tänker åka med kartställ eller inte?

Inför Bruksloppet 20 fisk 10


Japp, imorn är det dags för längdpremiären i Bruksvallarna och en hel del skidorienterare är på plats för att eliminera motståndet, eller???

För oss som inte är på plats ska det iallafall bli kul att följa tävlingarna live.

- Kommer Påsen visa gammal god kämparglöd?
- Har Kaj hittat en tävlingsdräkt?
- Magsjuke Ex-skido-Jeddin-sprintmaster, kommer han till start?
- Granath?
- Har Hasse-Jögge fokus på plats när östnationer är på plats?
- Får vi se Helene köra ifrån Kalla?
- Gustav, får vi se turbo eller slow-mo?
- Skidgymnasietränarn, grillar han sig i nummerlappen eller i raggningsbåset?
- Kongo-Lasse, mumbojumbo?
- Sindre, han drar iallafall på smilbanden som vanligt!
- Junisar.

Puss och smek
/avbytarbänken

PS. följ morgondagens sprint och inte minst söndagens distanslopp här.

Intresserad?

Säsongen 10/11 börjar närma sig och det är dags att damma av tävlingstightsen. Vintern bjuder ju på ett EM i Norge och ett VM i härliga Härjedalen! Men först ska förberedande tävlingar äga rum och en (läs; flera) av dessa går av stapeln i Österrike/Slovakien i samband med Ski-O tour. Förhoppningsvis kommer vi att få se flera svenska kämpar på startlinjen där! Nu tänkte jag komma till det egentliga syftet med detta inlägg.

Alfta/Kvarnsveden ska åka ner med 3st aktiva och en vallare/coach, dessutom har åkare från andra föreningar visat intresse att få hjälp med vallning etc. Vår fråga lyder alltså: Vilka är intresserade av att få hjälp med coaching/vallning på Ski-O tour?
AÖOK/KGoIF kan tänka sig att åka ner med 2st coacher om det finns intresse. Om 2st följer med ner finns det plats för 10st aktiva som får vallat, och priset för tjänsten kommer att bero på hur många aktiva som anmäler intresse för att få skidorna gnuggade. Principen först till kvarn kommer att gälla, så bestäm er ganska snart!

Vid frågor eller intresseanmälan, maila till: joelsjolander@hotmail.com

Vid "pennan"
Joel

Platsnummer 47 går till paradiset.

 När bruksvallarna och de mellersta delarna av Sverige inte kan leverera så mycket av den vita varan begav jag mig i måndags norrut och till Gällivare. SJ strulade som vanligt, men efter ersättningsbuss till vännäs fick ja hoppa på tåget. Platsnummer? ja.  47. Oväntat.

Klev av tåget i solsken, några minusgrader och snö upp till fotknölarna! Man kunde inte annat än le! Att ja sedan vann potatisskalartävlingen mot Sof,  fick palt till midda och glass med skogens guld som efterrätt gjorde inte saken sämre!

Ida hare styrketränats och skidats i fina spår och vackert väder! Träffade lite skidO junisar i spåret. Roligt att se att skidOfolket är sugna.

Over and out!

 

/Kanelin


RSS 2.0