GPS medel

https://www.tulospalvelu.fi/gps/ från ca 11.00.

Dubbel, dubbel!!

Succé för oss idag. Herrarna började med att trycka in fyra åkare topp-åtta varav Erik och Peter la beslag på de två första platserna. Erik vann och Peter var lika långt efter som på bannern. Nordebo kom sjua i en mycket fin världscupcomeback och annonserade att formen är god och att han ser fram emot ultralången på söndag! Joel visade ännu en gång att han är en sprinter av rang. Idag var han åtta. I damklassen gjorde Josefine och Tove som vanligt denna säsong, var på pallen. Tove vann före Josefine.
Imorgon är det stafett och både dam- och herrlagen slåss om att säkra en andraplats totalt i stafettcupen. Vi återkommer med lagen senare.

Sprint

Dagens sprintrace ska gå att följa på denna sida, annars finns det en länk via denna sida.
Vi är laddade och klara!

Model Event i Boden


Model Event idag

Hemkomna

Efter det senaste inlägget blev bloggen av någon konstig anledning nerstängd. Kanske var det Hofvets media-ansvarige som granskade inlägget om barnet...?

Kazakstan fortsatte iallafall att leverera fin-fina skidorienteringstävlingar. Långdistansen blev precis så tekniskt krävande som vi förväntat oss, och detta hanterade Tove och Josefine bra! En seger och en andraplats svarade dessa två för. Erik tog hand om tredjeplatsen i herrklassen och fick en t-shirt i pris, med ett mönster som ska skydda mot strålning. Om Ni ber snällt kanske han kan recensera den i ett framtida inlägg...

Medeldistansen genomfördes som masstart i ett flackt område med många kontroller och ett tätt spårsystem. Detta genererade en tät tävling som svenskarna hanterade bäst, dubbelseger i både herr- och damklass. Peter och Erik, samt Josefine och Tove visade vart skåpet skulle stå.

Avslutningsvis var det sprintstafett på Smirres hemma-arena. Även denna tävling var väldigt teknisk, men till skillnad från tidigare under veckan så bommade di svenske. Ryssland vann före Finland.

Hemresan är kapitel för sig, men kan sammanfattas med: "Det är långt till Kazakstan".

Gör om gör rätt!

Nu var det några dagar sen vi hörde av oss och det har hänt en del. Först och främst har vi lämnat Ukraina och EM-kaoset och nu är vi i Kazachstan. Tävlingstekniskt är Ukraina och Kazachstan motsatserna till varandra. Här är det bra arrangemang och vi får tom. resultat efter målgång...
På sprinten i går hade vi fyra på podiet, Tove tvåa, Josefine trea, Peter femma och Erik sexa. Dessutom visade Joel att han har fått självförtroende av medaljen på EM och togs sig in på topp-10!
I dag fortsätter tävlingarna med långdistans och förväntningarna är höga. Individuell start, långa banor och hård kupering väntar:)

RSS 2.0