Kartorna från SkidO-racet i Bruksvallarna


Skido i Bruksvallarna

Här uppe i fjällen snöar det stup i ett. Coach JG dominerar skoterkörningen och skapade en fin-fin skido-övning på en handgjord karta. Deltagarna var glada och norrmännen var inte ivägen. Fyra stycken sprintbanor bjöds det på och dessa kördes i rad utan vila. Masstart, tjejerna startade fem minuter före killarna. Fyra av respektive kön kom till start och de flestas leenden gick från öra till öra under och framförallt efter passet.

Resultat:
1. Påsen
2. Hammer
3. Rollen
4. JG

1. Josefine
1. Johanna
3. Kajsa
4. Hana

Känslan

Säsongen närmar sig med stormsteg och det är lägertider som aldrig förr. Snöbristen i Arvidsjaur gjorde att Sture tyvärr fick ställa in sitt läger där, men som tur är finns det snö på andra håll. Det ryktas om att ett knippe seniorer drar till tänndalen, en del andra hänger med på Mora Skidgyms läger i Idre som börjar imorgon. Pratade med Nordebo på telefon nyss som först försökte lura mig med att "mina proffessorsavhandlingar inte blev godkända på sahlgrenska" eller vad det nu var, men det han egentligen ville var att få Hasse-Jögge Kvåles nummer så han kunde köpa lite mat till de stackars utsvultna svenskarna Thomas Carlsson och Martin Hederskog och han själv då. Hur som helst så sa Daniel att det var fina spår i Idre.

Själv sitter jag och deppar lite smått för mig själv eftersom jag är lite smått förkyld, lägger därför med denna film som gick och rullade i montern på O-ringen i somras och blir genast lite friskare:


Över och ut
Carl Magnusson

OS-guld på ICA


Hälsningar Starfuckarna på ICA!


Veckans 47a

Inte helt oväntat gick veckans 47a till IF Hallby

- Påsen lyckades duscha så hårt att hela fjällhotellets brandlarm gick igång. Hysterin utbröt, barn grät, kvinnor skrek av rädsla och karlar sprang för glatta livet. Brandmansaspirant Anders Palmér var räddast av dom alla. Antningen är Påsen vrålhet inför helgen eller så är de Kalla i rummet bredvid som han är sugen på...

- Oskar L har mot förmodan fått  startnr 47 på söndag

-JG har lyckats med bedriften att ha bakhalt 4 av 4 klassiska skidpass


Junisar taggar till i Bruksvallarna

Åtta hungriga junislandslagsskidorienterare befann sig från i fredags tills i tisdags på Mora Skidgymnasiums första snöläger i Bruksvallarna. På programmet stod långpass, fartpass, tröskelintervaller, kapacitetsanalys, och en skidO-övning.

Uppresan började på ett numera klassiskt vis med ett bruks-quiz i dubbeldäckarbussen där det blev många pinsamma, barnsliga och roliga frågor om saker och ting som hänt på skidgymnasiet under året så här långt. För att nämna ett exempel så var rätt svar på frågan om vem Gustav Nordström tycker är snyggast bakifrån Cajsa Grape efter att han sett en snygg brud i skidtunneln och tänkt "åh, het brud, vem kan det vara?", åkt ikapp och sett att det var Cajsa Grape. Lite kul.

Lägret blev sedan som ett läger brukar och ska vara. Fina och hårda träningar varvat med god mat och roliga diskussioner och aktiviteter som dansbingo och ettornas afton som även denna gång bjöd på mycket naket. Snön tog sig från 0 cm när vi kom till runt 1 dm när vi åkte hem då i stort sett alla spår var åkbara. En misslyckad bergsbestigning upp till knallenstugan hann vi med, köpa Chips på ICA Stigmyhrs likaså.

/Carl Magnusson

adde allerhed i bruks cajsa grape i bruks carl magnusson i bruks david bejmer i bruksvallarna
Andreas Allerhed Cajsa Grape     Carl Magnusson   David Bejmer
bente rost i bruksgustav nordström i bruksvallarnasofia johnsson i bruksvallarnaerik blomgren i bruksvallarna
Bente Rost      Gustav Nordström Sofia Johnsson   Erik Blomgren   Christina Lövald-Hellberg
Foto alla bilder: Per Frost

Tove Alexandersson, Kristina Nordebo och Maja Persson saknas på bild för att juniorlandslaget ska vara komplett.

Dagens bild från Bruks


SkidoMeckat Borlänge

Kvällsrapport från Borlänge.
Det är mörkt när man går till jobbet, det är mörkt när man går hem. Skidsäsongen är alltså i full gång.Årets första skidpass på riktig snö genomfördes i helgen runt vildmarken Gyllbergen.
John Wallin var självklart på plats för att kolla hur Team 47 hade genomfört sommarträningen.
Enligt källor så har Påsen ändrat diet under senhösten då älgjakten inte inbringade den föda han hade hoppats på och vips la ett tränat ögon som Johns märke till de och bjöd snabbt in smålandsgrabben på pannkakor.

Vi ändra fick bara se vallaboden.
Lalla visade klassen halva första varvet då han lyckades hålla Marina bakom sig innan han skyllde på dåligt vallat och ont i ena biceps efter gårdagens pass i gymmet.
Den stora frågan vi konkurenter undrar är ju hur Bill och Bull står sig denna säsong?
Har Bills husköp i Tjeckien tagit för mycket på krafterna ?
Har Bulls tuffa skolgång tagit knäcken på honom ?
Har Bills avslut med Herr Suther gett men för livet då numer ingen lagar mat till han
Har Bulls lektion mer MR Tonkan gett skräck för öststatsländer ?


Många frågor som ställs, det enda som vi vet med säkerhet  är att finnar, ryssar, norrbaggar, schweizare, tjecker, japaner kommer få se mycket utav denna rygg i vinter

  

Skido.blogg.se - 08/09 edition

Nu när vintern nalkas så gör även en av tidernas populäraste bloggar comeback! Äntligen säger många, på tiden säger vissa, välkommen tillbaka kära läsare säger jag.

En lång och blöt sommar är till ända och vintern står för dörren. Här i Falun har snön redan vräkt ner fantastiska 4 cm och idag gjordes årets första skidpass på de smått legendariska spåren som Mogren och de andra (is)dansade sig fram på till sina blänkande medaljer.

Hur står det då till i ett av sveriges hårdaste landslag så här inpå säsongen? Ja en sak är säker, och det är att frågorna är många. Kommer Rollen återupprepa sin fjolårssäsong? Kommer evigt unge Åslund kröna sin karriär med ett par guld i japan (VM)? Kommer Hammer få sitt stora internationella genombrott i vinter och framförallt vem vinner götalandsmästerskapen i stafett nu när både Hallby och Göteborg har två starka lag?

Cykelsportens motsvarighet till skid-O nämligen cycelcross (länk) är en hård sport! Igår avgjordes det en stortävling på Lugnet och självklart var skidobloggen där för att dokumentera händelsen! Coolt som fan var det, intensivt och hårt och åkarna låg på ställ överallt. Inte oväntat var Tomp med i täten när underlaget var snö och han körde ifrån hela VM-laget från ifjol! På slutet fick han dock ge sig mot OS-cyklisten Emil Lindgren och blev 3a men jag ser det som ett bra tecken inför vintern för svenska skidO-framgångar! Fråga mig inte var ifrån jag ser kopplingen mellan Cycelcross och skidO-framgångar, det är nog mer en magkänsla!

Hoppas ni andra ut i landet nu börjar rapportera så den här skiten tar sig till fornstora dar med flera hundra besökare!

   
Tomp                               Skid-O i Idre             Påsen tränar!     Hammers Hill         
      
Nästa generations skidorienterare!?


Hälsningar
Nordebo


RSS 2.0