Ylläs dag Yxi

Nedan följer en sammanfattning från skidO-premiären i Ylläs, Finland. Eftersom det inte fanns internet där vi bodde kommer här inläggen i efterhand, fredagens inlägg kommer idag, lördagens imorrn, osv.


Fredagen började med 20minuters finnjogg följt av en fin frukost. Medan det ljusnade utomhus vilade vi lite, för att sedan, glada i hågen ge oss ut på skidor i det ymniga snöfallet. Efter lite krångel hittade vi spåret som låg under 1.5dm tjockt snötäcke. Skidspetsarna vändes åt det håll vi trodde var det rätta och färden kunde börja. Elin hävdade vänligt, men bestämt att vi inte skulle vänta på henne. Under himelska förhållanden skidade vi fram genom trolska skogar och över snötäckta myrar. Christian hävdade bestämt att träningen tar 10% mer om omgivningen är vacker. Antoine och Joel trodde att siffran snarare var uppåt 20%. När vi efter 30minuters åkning såg skylten Äkäslompolo 11km, trodde vi att vi skulle få förlänga slingan en del, men när vi åkt 30 minuter till och såg skylten Äkäslompolo 20km, ändrade vi oss. Vi följde sedan skyltningen pliktskyldigt runt Ylläs-Tunturi. Och efter en del irrande på Äkäslompolos gator och 2.40h äventyr nådde vi till slut Raitismaja där vi var inkvarterade. Väl där trodde vi att lunchen hade stängt, men den serverades fortfarande. Något som överraskade oss ännu mer var att Elin ännu inte kommit tillbaka. Hon som skulle vara ute i 90 minuter. När en av OK Botnias karlar säger att han fått ett telefonsamtal från någon "dam" som sökt oss, börjar vi misstänka att Elin åkt lite vilse och ville ha skjuts hem. Efter 1h av oro fick vi ett SMS där det stod:

"Hej christian jag åkte vilse... haha!! men till slut mötte jag staffan och är hos han nu...Han skjusa mig tillbaka sen....hoppas de har gått bättre för er!".


I skrivandets stund (15.00)har Elin ännu inte kommit hem. Mörkret har dock anlänt till de finska lappmarkerna.

15.40, Elin ankommer tillsammans med Staffan, i Staffans kläder. Efter ca 5h 20min frånvaro.


"Hej! Jag är hemma, och dessutom välbehållen, varm, mätt och glad! Jag ställer mig bakom K.Nordebos åsikter....Finland är fan coolt!"

På återseende inom kort

// Antoine, Christian, Elin och Joel


Kommentarer
Postat av: Hammer

vad hade staffan på sig!?!?

2008-12-02 @ 13:02:14
URL: http://indiepop.blogg.se/
Postat av: Johanna

Haha...det var roligt :) Bra jobbat Elin!

2008-12-02 @ 13:13:02
Postat av: Nordebröd

Finland är paradiset!

2008-12-02 @ 13:58:28
Postat av: K.Nordebo

Skräll att det var Elin som lyckades med den bravaden då.. ;)



Tack för medhåll :D

2008-12-02 @ 17:46:14
Postat av: J.Tholerud

Det var väl bara fint med en länge tur, då fick Elin ju se mer av det underbara landet Finland ;P



2008-12-02 @ 22:25:12
Postat av: J.Tholerud

Det var väl bara fint med en längre tur, då fick du ju se mer av det underbara landet Finland ;P

2008-12-02 @ 22:26:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0