SM-masstart och stafett

Nu när suchismaken är borta och pinnarna är utbytta mot bestick är det äntligen dags för skidO igen! Efter ett lyckat VM i Japan där sex stycken medaljer bärgades hem till Sverige är det dags att blicka framåt.
SM del 2 avgörs i helgen i den natursköna backhoppningsmetropolen Örnsköldsvik. Tävlngarna ser ut att bli mycket fina med gott som snö, fint väder och en rutinerad arrangörsstab.

På lördag är det masstart med cirka 60 minuters vinnartid. Här spekuleras det mycket om vilka som kommer att ta hem klasserna. I damernas seniorklass blir det stenhårt, där står nämligen tre stycken nykorade världsmästare på startlinjen, och även andra rutinerade namn med VM-medaljer från forna tider på meritlistan! Jag vågar mig knappt på ett tips men jag tror det kommer bli en jämn tävling med en upploppsfight mellan 4-5 åkare! Vem som har bäst spurt är ovisst, men jag sätter nog en slant på Helene Söderlund ändå.

I herrarnas klass är det lika öppet och hårt! Tre nykorade VM-bronsmedaljörer står på startlinjen, med helt olika uppladdningar i bagaget. Erik Rost är i Spanien på OL-läger, Peter Arnesson är hemma i småland och åker skare på Komosse, och jag Daniel Nordebo har tränat en hel del badminton i veckan, så det är ännu mycket ovisst vilken uppladdningsmetod som är det vinnande draget!
Denna klass är otroligt svårtippad, men jag tänker ge det ett försök.
1. Joel Sjölander, stark skogshuggare med bra finish, låga odds
2. Erik Nilsson, mycket bra man-mot-man-åkare vilket kommer att visa sig på lördag

3. Martin Hederskog, förstaårssenior från Göteborg som alla bara väntar på ska ta det stora klivet

Dessa åkare just utanför landslaget vill visa var skåpet skall stå och kommer med all säkerhet att vara med högt upp! Om det räcker så här långt som tipset visar kommer vi att veta på lördag.
Bubblare blir Peter Arnesson som är regerande mästare på distansen, men frågan är hur han klarar omställningen från Småland till Norrland.

Stafetterna dagen efter blir även de en rafflande historia. Nyheten för i år är att det endast är två åkare per lag, vilket kommer göra det otroligt tätt och spännande. I damklassen kommer nog IFK Mora att ligga bra till, tillsammans med Fältjägarna lag 1 och lag 2. Även Alfta-Ösa vill nog ha ett ord med i leken med sitt unga och hungriga lag. Motivation slår klass heter det, Alfta besitter båda.

I herrklassen är smålänningarna från IF Hallby klara favoriter, men utmanas av IFK Mora, med två starka utlänningar i laget, Alfta-Ösa och Domnarvet. Älvsby IF ställer upp med en spännande laguppställning och ska definitivt inte räknas bort eftersom den rutinerade Sture Norén tar hand om ankarsträckan för den anrika Norrbottensklubben.

Väl mött!


Kommentarer
Postat av: wheppa

Jag kan bekräfta att direktör Norén har en ordentlig blåsbälj innanför västen. HAn åkte åttor runt mig i Boden i helgen...



Hade vart grymt kul med SkidO i Övik. Men Slottet och koppargruvan kallar.

2009-03-17 @ 21:50:47
Postat av: Anonym

varför är inte hela vm-truppen på plats?

2009-03-17 @ 22:09:15
Postat av: darin

Kanske andra planer?

2009-03-18 @ 18:08:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0