Ylläs dag Kolme - Söndag

Långdistans med masstart stod på programmet för dagen. 24km mätte herrbanan, och damerna skulle åka 16km. Dimma gjorde att det blev mörkare än vanligt, så idag var elljuset tänt hela dagen. Dessutom såg vi en farbror med pannlampa.
Hårt och löst sammanfattar dagens tävling ganska bra tycker vi. Hårda förhållanden, hårda banor och hårda finnar. Lösa spår på grund av rikligt snöfall de senaste dagarna. Matti Keskinarkaus vann före StaffanT. Christian åkte bäst av oss, men ett skidbrott grusade hans planer till en framskjuten placering. Antoine och Joel hade en lite tyngre dag och tampades en bit ner i fältet. Damtävlingen vanns även denna dag av Hannele Tonna. Elin som gjorde en stabil insats på sin senior-långdistanspremiär slutade på en finfin 11e plats.

Något som vi blev imponerade av när vi kom till vårt västra grannland på skidorientering, var den otroliga mängden och bredden på deltagarna. 500 startande hörde vi någon viska, tänk då på att det var säsongspremiär och att den gick av stapeln i finska lappmarkerna. Jämför detta ställe mot Gällivare i Sverige.

Efter tävlingen blev det snabb-dusch, snabb-pack, och snabb-mat innan den långa färden söderut kunde börja. Men vi hann inte ens komma in i andra andningen innan det stod två renar mitt på vägen. Christian som börjar få lite rutin på renmöten väjde vant undan, men fick använda plogkanten för att få stopp på ekipaget, efter en snabb check från utsidan kunde vi konstatera att det behövdes en traktor, alternativt flera starka finnar för att bogsera bilen ur plogkanten. Alternativ två infann sig snabbare än vi hann säga -Lihapullat ja muusi-, och bilen stod på vägen på ett kick. That´s the finnish way, som en av de grova finnarna sade. Tack till ena brodern Kiiskinen med sällskap, plus ett gäng andra hårdingar! När vi var någon mil norr om Umeå så inträffar nästa malör. Bensinen tar slut. Otur säger vissa, andra säger klantigt. Vi som satt i bilen hävdar att det var sabotage. Hur som helst får vi denna gång tacka Per Liv som kom med en dunk bränsle!



Helgens:

SMS-terror - K.Nordebo, som verkar besatt av Finland och dess invånare.
Skämt - Äkäslompolo - 12km
Måtid - Kvällsbit
Underdrift - "Jag ska ut och köra 90min"
Hjälte - Staffan T
Spel - Couronne
Jogg - Finnjogg
Insikt - Träna hårdare, träna oftare
Facebook grupp - Finska mattanter is the shit
Emitplacering - Mitt i handen (precis som tummen)


Keep it real!

AV, CS, EV, JS.


Kommentarer
Postat av: Mordebo

Terroristanklagelsen ter sig något avtrubbad mot bakgrund av att ni ser soppatorsk som sabotage och att det skedde på efyran mellan skleffte å ume där det finns fler mackar än bilar...

2008-12-05 @ 16:27:44
Postat av: christian

...där finns tvärr ingen macka i täfteböle

2008-12-05 @ 17:57:58
Postat av: Mordebo

;-)

2008-12-05 @ 18:05:44
Postat av: Joel

christian>> Veckans macka?

2008-12-05 @ 19:40:40
Postat av: En annan som var med på Raitismaja.

Elin´s "konstiga" uppladdning inför tävlingarna var nog samtalsämnet nr1,även för vi övriga som bodde på Raitismaja :)



Så välkommen tillbaka om exakt ett år! (säsongspremiär 09/10).











2008-12-07 @ 13:13:34
Postat av: Elin

Uppladdningen var optimal!!;)

2008-12-07 @ 18:13:16
Postat av: Åke

Är inte Norge Sveriges västra grannland? http://sv.wikipedia.org/wiki/Norge

2008-12-10 @ 23:10:44
URL: http://www.ski-o.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0