EM-lång

Vid gårdagens långdistans visade damerna upp en stabil laginsats och fick in tre åkare topp-10. Herrarna hade det tyngre och det var endast Påsen som tog sig in topp-10.

Tjejerna topp-10 var nöjda och tyckte det var den tuffaste banan de kört någon gång. Herrarna hade hoppats på mer och var inte nöjda.

Fullständiga resultat

Återigen blev det protester till följd av icke godkända åkare. Pga att Norge godkändes i Bulgarien har det nu blivit så att alla begär in SI-enheterna från skogen när en stämpel saknas. Detta har i sin tur medfört att de officiella resultaten fortfarande inte är släppta, vilket är ett stort skämt. Synd att juryn i Bulgarien inte var läskunniga och kunde läsa paragraf 20.5 andra delen... Då hade detta problem aldrig uppstått. Nu ska det tilläggas att arrangören verkar ha tagit sig vatten över huvudet och är för få för att kunna göra ett tillfredställande jobb Detta skapar situationer som ej är önskvärda.

/rollen

Kommentarer
Postat av: Nordebo

Vilka jävla pajaser. Både de som vill bli godkända trots saknade stämplar och juryn som inte vågar diska folk.

2010-02-12 @ 10:08:41
Postat av: kua

Du Erik, du är jo en genuin kranglefant!!

2010-02-12 @ 12:56:46
Postat av: ivan

dårlige tapere

2010-02-12 @ 12:58:21
Postat av: Sindre Haverstad

Synes det er litt merkelig at noen ønsker å få medaljer de åpenbart ikke har fortjent, når løpere har gått fortere enn dem og det kan bevises at de har vært på alle postene.Pekka Varis har visstnok film som viser at han tidligere har fått både lys og lyd utenom at noe blir registrert i brikka. Da ville det jo være helt tullete om løpere skulle bli diska når stemplinga finnes i baseenheten. Så lenge SI ikke er godt nok er dette eneste mulighet.Det er nå min mening, men jeg er inhabil...

2010-02-12 @ 13:42:30
URL: http://haverstad.com
Postat av: regler

Varför finns det regler om de inte följs?

Så här säger IOF:s regler. Hur svårt kan det bli?

In the case of

SportIdent, this rule means that:

• If one unit is not working, a competitor must use the backup provided and will

be disqualified if no punch is recorded

• If a competitor punches too fast and fails to receive the feedback signals, the card

will not contain the punch and the competitor must be disqualified (even though

the control unit may have recorded the competitor’s card number2010-02-12 @ 15:29:57
Postat av: Staffan

Men de kan väl inte vara den tävlandes uppgift att gräva i snön efter en eventuell reservstämpel om den enda som syns inte fungerar, trots upprepade stämplingsförsök?Sedan har vi även regel 2.7:

"Sporting fairness shall be the guiding principle in the interpretation of these rules by

competitors, organisers and the jury."

2010-02-12 @ 17:16:40
Postat av: Hammer

Vi måste acceptera och följa de regler som finns, annars fungerar det inte. Reglerna är mer än tydliga vad det gäller godkände och icke godkänd för SI.Att man däremot kan ha åsikter om reglernas utformning är en helt annan fråga. Som uppenbarligen måste ses över. I mitt tycke handlar "Sporting fairness" om att följa de regler som finns.

2010-02-12 @ 17:36:12
Postat av: rollen

Sindre>>Jag tycker också det är synd att folk som har presterat väldigt bra resultat ska fällas på att stämplingen inte har hunnit registrerats. Det är väldigt olyckligt. Dock är det så att en godkänd stämpling (med SI), enligt nuvarande regelverk, ska bestå av en registrering i SI-pinnen. Det som jag tycker är konstigt är att reglerna frångås. Om den regeln sedan är bra eller inte är en helt annan fråga.Staffan>>Självklart ska inte åkarna behöva leta efter enheter i snön.

2010-02-12 @ 18:07:59
Postat av: Sindre Haverstad

At regelen er dårlig er vi alle enige om, og jeg er ganske trygg på at dette har vært hovedsaken på møtet til utøverkomiteen i dag. (Sveriges representant var ikke tilstede.)Poenget er her at systemet ikke fungerer, og som Staffan påpeker vil sportsligheten alltid stå øverst. Derfor må jeg si jeg er svært skuffa over at dere kan mene at løpere som ikke har gjort noe feil, dvs. som har fått både pip og blink (stemplingen kan verifiseres i baseenheten), eller har kommet til en død enhet (uten alternativer), skal diskvalifiseres. I min verden kalles det bingo, og dette er vel noe vi prøver å minimere i ski-o. Værforhold vil alltid skape noe urettferdighet i utendørsidrett, men stemplingssystemet skal ikke trenge å gjøre det.Forøvrig er regelen svært uklar, og del en motsier mer eller mindre del to.

2010-02-12 @ 19:03:05
URL: http://haverstad.com
Postat av: Hammer

Sindre>> Det är tekniskt omöjligt att få ljud- och ljussignal utan att få stämpeln registrerad i SI-brickan. Så på den punkten är det svårt att argumentera emot.Däremot är det väldigt olyckligt hela den här grejen. Jag hoppas vi får ett lyckligt slut på det här, men är högst tveksam.

2010-02-12 @ 20:00:17
Postat av: Sindre Haverstad

Hammer >> Det skal være det, men det er det ikke. Skal prøve å oppdrive den filmen, var visst ikke Pekka som hadde den. Sikre kilder sier også at det kan skje, men at det er svært sjelden.Er det noen her i verden jeg stoler på at har fått lys/lyd er det Lasse.

2010-02-12 @ 21:01:35
URL: http://haverstad.com
Postat av: Film 10mila 2006

http://www.youtube.com/watch?v=Ghb7dOq8sTQbut this one don't show that there was beep/light

2010-02-12 @ 21:49:49
Postat av: Waller

Finns många märkliga buggar i SI-systemet. Vid Moras JVM-test kom jag i mål och vid brickavläsningen fick jag beskedet att jag var felstämplad. Första lappen som printades ut i samband med brickavläsningen bekräftade detta och visade att jag hade missat tre kontroller på raken, men att jag däremot hade stämplat på tre kontroller som jag haft tidigare under banan en andra gång.Jag förstod ingenting och var helt säker på att jag stämplat vid alla kontroller i rätt ordning och fått bekräftelse, ljus/ljud. När jag efter högljudda protester i målfållan fick fram en mer noggrann utredning inne i sekretariatet och en andra lapp printades ut visade det sig dock att alla registreringar fanns i brickan. En mycket märklig händelse som kanske inte direkt har något med regeltolkningsfrågan att göra, men efter detta tvivlar jag iaf å det grövsta på SI som stämplingsystem...

2010-02-12 @ 22:53:01
URL: http://wallers.blogg.se/
Postat av: Sindre Haverstad

Det var ikke den filmen jeg tenkte på. Der var det vel en gammel treg brikke ute å løp.

2010-02-13 @ 14:27:05
URL: http://haverstad.com
Postat av: Arrangör SkidO SM 2009

Det gäller att ha en jury som törs, eller hur Erik;)

2010-02-15 @ 14:16:08
Postat av: JosteinN (løper på NTNUIs 1.lag Tiomila 2006)

Hvordan er det mulig å mene at det er riktig å diske en løper som åpenbart har stemplet på alle kontroller!?! Kritikken bør rettes mot SI-systemet og reglene.Reglene er utvilsomt laget for å beskytte et svak stemplingssystem (SI). Juryen kunne valgt å ikke sjekke enheten, men når juryen først sjekker postenheten er de jo nødt til å godkjenne løpet.

2010-02-28 @ 00:08:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0