Rapport från Boden

Precis som Danne skrivit nedan så avgjordes sista deltävlingen i Svenska skidO-cupen i Boden under helgen som var. Och här kommer, som sig bör, en kort rapport från tävlingarna.

Pagla skidstadion 15-16/3
Lördag morgon; WRE, medeldistans och skare var förutsättningarna. Svensk seger i damklassen, norskt i tät i herrklassen. Josefine Engström(Alfta) och Lasse Moholdt(Wing) var de starkaste och smartaste under förmiddagen.

Lördag eftermiddag; Sprint och skare. Josefine visade än en gång styrka när hon plockade hem damklassen. Granath tog lite revanch och piskade upp norrmannen och de övriga efter ett stabilt lopp.

Lördag kväll; Kamratmiddag och prisutdelning på Hotell Bodensia. Det bjöds grekisk buffé, och det var gott!

Söndag förmiddag; Stafett stog på programmet och solen sken. Skare även idag gjorde att det blev tätt och rafflande, framförallt i täten. Domnarvet med Nilsson och Granath vann, men blev pressade ända in till mållinjen av det norska laget Wing. Damklassen blev minst lika spännande när helgens suverän Josefine gick ut ett par minuter efter ledande Midälva, och kom nästan ikapp. Men Elin i Midälvas lag visste hur mycket hon behövde ta i för att vinna och skar mållinjen några meter före Alfta. Johanna Edin var andra delen i Midälvas lag.

Tack Boden för fina tävlingar!

Boden bjöd på fina förhållanden, mycket snö, roliga banor, trevlig kamratmiddag, till och med bra väder hade de rutinerade arrangörerna fixat. Det enda man kan klaga på var den dåliga uppslutning bland elitåkarna. Precis som Danne skrev här nedan så är det nånting som inte är bra.
Sverige-cup finalen går som WRE, och bara 7st anmälda i H21. En tråkig siffra tycker jag. Längd-SM, OL-säsong, lång resa är några av "skälen" till att inte komma till Boden och delta i finalen.  Hur ska man då komma till rätta med detta problem? Svårt! Att ha avslutningen i Dalarna som Danne föreslog tror jag kan bli svårt, p.g.a rådande snötillgång. Det är också svårt att anpassa programmet efter alla andra idrotter. Jag tror att SM-status på sista deltävlingen skulle dra lite mer folk.

Disskutera gärna i kommentarsfältet hur Du vill att avslutningen på säsongen ska se ut.

Tack och bock! // Joel

Kommentarer
Postat av: Waller

Avslutningstävlingar med mycket snö, SM-status och utan krock med längd-sm vore helt perfekt!!

2008-03-18 @ 20:29:40
Postat av: Jimmy L

Avslutning i Grönklitt istället för premiär skulle vara möjligt.

2008-03-22 @ 17:40:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0