Ylläs dag kaxi


Säsongspremiären blev precis så hård och rolig som vi förväntat oss. Medeldistans med 47min segrartid. Vinnare i herrklassen StaffanT. Hannele Tonna vann damklassen. Mycket snö, fina spår och kluriga sträckor gjorde att skidO-nerven fick arbeta hårt. Två små plumpar i protokollet var att en av kontrollerna i H21 satt fel och att det utgjordes kollektivt sabotage mot våra schweziska kollegor som fick obrukbara hyr-emit-brickor.

När vi vaknade på morgonen möttes vi av rysskylan som ankommit till Finland. Tempen steg dock under morgonen och tävlingarna avgjordes i -10gradig värme. Loppet startades mitt på dagen, men på grund av att det är ganska sparsamt med ljusa timmar här uppe just nu så fick elljuset tändas under pågående lopp. Imorgon blir det pannlampa på!

Vi har även börjat anpassa oss efter den finska kulturen och har bland annat finnjoggat och finnbastat, dock kunde vi inte gå hela vägen och ta varsin kall inne i värmen, detta med hänsyn till att vi är inhysta i finlands-svenska nykterhetsförbundets fjällgård Raitismaja. Vi har även spelat rundpingis och couronne. Med blandade resultat.


Nu blir det vallning, och sen kvällsbit. Imorrn står långdistans på programmet.

Over and out


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0